Festantrekket – skikk og bruk for vårens festligheter

Endelig kan vi samles og kalenderen fylles for mange opp med etterlengtede feiringer. Har perioden med hjemmekontor og utsatte arrangement blitt lang? Er du usikker på hva du skal ha på deg?

Konfirmasjon

Det pleier ikke være en bestemt kleskode i konfirmasjoner, men et pent og pyntet antrekk er vanlig. Denne dagen ser vi både mørke dresser, lange og korte kjoler i alle regnbuens farger. Men husk at du skal feire en ungdom, så du kan med fordel unngå de korteste kjolene og dypeste utringningene. Ofte har konfirmanten selv fått sin første bunad eller festdrakt til den store dagen og det er vanlig at gjester som også eier en slik bruker den for anledningen.

Bryllup

Det er vanlig at kleskoden i et bryllup er angitt i invitasjonen, så husk å sjekke denne! Galla betyr lang pyntet kjole eller smoking. Står det mørk dress åpnes det opp for mindre formelle klær, både kort og lang aftenkjole, pene lange bukser, buksedress eller mørk dress er ok. Står det pent kledd kan du kjøre en mer uformell stil som for eksempel en kort sommerkjole eller lys dress. Dersom du fortsatt er usikker på hva du skal kle deg i kan du ta på bunaden – for den passer til alle kleskoder!

Når det gjelder farger så bør du unngå hvit eller off-white kjole for å ikke stjele oppmerksomhet fra bruden på den store dagen.

17. mai

Det finnes ikke noen regler på hvordan du skal kle deg på nasjonaldagen selv om det er vanlig å kle seg opp. Har du bunad eller festdrakt er det absolutt dagen å bruke denne. I dagens 17. mai-tog ser vi en fantastisk blanding av tradisjonsdrakter fra hele landet sammen med spennende innslag fra festdrakter fra andre land. 

Dress, chinos, kjole eller en pen bukse med bluse er også helt innafor. Finn et antrekk du føler deg vel i og nyt feiringen! Dersom du har 17. mai-sløyfe skal denne tradisjonelt sett henge på venstre side, nærmest hjertet. Vårens kolleksjoner og sesongens festklær er kommet til Kvadrat. Spør gjerne medarbeiderne i butikkene om råd til valg av penklær. De er her for å hjelpe deg. Lykke til og kos deg med festen!

Kommentarer er stengt.
Åpent i dag
10-21