Bidrar til en bærekraftig industri

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel
MILJØVENNLIG: Butikkleder på Days Like This Kvadrat, Jeanette Falkeid,  viser stolt frem de miljøvennlige plaggene på Days Like This.

Butikkene på Kvadrat gjør flere tiltak for miljøet. Days Like This er en av dem.

– Vi er kjempe stolte over å være en av de første bedriftene som har fått svanemerket på klær. Det henger veldig høyt, sier butikkleder på Days Like This Kvadrat, Jeanette Falkeid, og smiler.

Hos Days Like This tar de miljø på alvor, noe som gjenspeiles i sortimentet deres. Her finner du blant annet Svanemerket, Woolmark, BCI (Better Cotton Initiative), resirkulert polyester, RDS og Ekovero.

– I tillegg har vi et samarbeid med Fretex, der vi tar i mot brukte klær i butikken vår, sier Falkeid.

Hun synes ledelsens fokus på bærekraft er veldig bra. Dessuten merker Falkeid at flere kunder får øyene opp for miljøet.

– Vi har et ansvar for å begrense vår miljøpåvirkning. Vårt mål er å begrense vårt fotavtrykk ved å forebygge negativ miljøpåvirkning fra våre produkter gjennom hele livssyklusen, skriver Days Like This på deres nettsider.

Om merkene deres:

SVANEMERKET

Svanen er Nordens offisielle miljømerke. Et produkt som er merket med Svanen betyr at det møter en rekke miljø-, helsemessig og kvalitetskrav og at det tilfredsstiller omfattende hele veien fra råvare til produksjon.

WOOLMARK

Woolmark er verdens mest kjente tekstilfibersertifiseringsmerke.

BETTER COTTON INITIATIVE

Sammen med Better Cotton Initiative (BCI) forplikter Days Like This seg til å forbedre forholdene i bomullsproduksjonen. Bomull er en av verdens viktigste fibre og er mye brukt i klesindustrien. Dessverre er de miljømessige konsekvensene av bomullsproduksjonen betydelig med høyt vannforbruk, og utstrakt bruk av plantevernmidler, insektmidler og kunstgjødsel.

ØKOLOGISK BOMULL

Økologisk bomull er bomull dyrket uten bruk av giftige, kjemiske plantevernmidler, uten kunstgjødsel, og uten genmodifiserte frø. Ved produksjon av økologisk bomull, benytter bøndene de lokale ressursene på en fornybar og langsiktig måte.

RESIRKULERT POLYESTER

Resirkulert polyester lages av gamle plastflasker og restavfall fra tekstilproduksjon. Resirkulert polyester er et slitesterkt og vaskbart stoff som beholder fargen sin til tross for vask og eksponering av sollys. Ved produksjon brukes det mindre energi, og utslipp av klimagasser og kjemikaliebruk reduseres. Ved å resirkulere, reduserer vi også avfallsmengden.

Her er noen av de andre butikkene på Kvadrat sine miljøtiltak:

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Åpent i dag
10-22