Happy Valentine!

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel

Den 14.februar markeres St.Valentinsdagen som er en feiring av kjærlighet og romantikk. De fleste av oss forbinder denne dagen med et anonymt kjærlighetsbrev i postkassen, en rød rose til sin kjære eller kanskje en romantisk middag med sin utkårede.

Myten om Valentinus
I England har Valentinsdagen blitt feiret siden 1600-tallet etter myten om Den Hellige Valentin (Valentinus). Valentin ble fengslet fordi han ikke avsverget seg kristendommen som på den tiden skulle bli straffet med fengsel og dødstraff. Han ble derfor steinet til døde i 273 e.Kr. Før Valentin skulle motta sin straff, skrev han et brev til sin Julia og signerte med “fra din Valentin”.

Forskjellige måter å feire på
I USA feires denne dagen både stort og smått, men det viktigste er at du viser litt ekstra oppmerksomhet ovenfor din utkårede. Har man ikke en utkåret er det vanlig å feire dagen med gode venner. I England var det før vanlig at unge trakk lodd på Valentines og “fant” hverandre på denne måten. De siste årene har dagen også blitt populær i skandinavia og vi feirer gjerne ved å gi roser til vår utkårede. I følge en undersøkelse visste 7 av 10 norske kvinner hvilken dato Valentinsdagen var på.

Gavetips
Det viktigste er ikke nødvendigvis hva man gir, men på Valentinsdagen behøver det ikke være en såkalt fornuftig gave. Det trenger heller ikke å koste all verden og gi gjerne et personlig kort sammen med gaven. Trenger du noen ideer, finner du våre gavetips her.

Jeg elsker deg på forskjellige språk
Gresk – S’avapo
Fransk – Je t’aime
Kinesisk – Wo ai ni
Russisk – Ye tebya liublu
Arabisk (kvinne til mann) – Ana behibak
Arabisk (mann til kvinne) – Ana behibek
Engelsk – I love you
Tysk – Ich liebe dich
Polsk – Kocham ciebie
Spansk – Te amo/Te quiero

1_storekort
Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Åpent i dag
10-22