Adams Coffee utvider konseptet

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel
NYE LOKALER: Gründer og medeier av Adams Coffee, Adam Tankajev (27) har flyttet inn i nye lokaler i foodcourten.

Søskenflokken, Adam, Tamila og Ramzes, satset stort da de åpnet kaffebaren, Adams Coffee på Kvadrat for fire år siden. Nå utvider de konseptet.

– Folk synes vi har «guts» som tørr å satse. Når vi hører det fra kundene våre blir vi utrolig inspirert. Vi tenkte ikke selv at vi var så modige, sier gründer og medeier av Adams Coffee, Adam Tankajev (27).

Tre søsken – en bedrift

I 2016 åpnet han kaffebaren Adams Coffee sammen med søsknene, Tamila og Ramzes. Muligheten åpnet seg da Waynes Coffee gikk ut av Kvadrat. Søskenflokken snudde seg raskt rundt, diskuterte risikoer og tok beslutningen.

– Å starte noe selv har alltid vært en tanke hos både meg og mine søsken. Men det var storesøsteren min som var den drivende kraften. Jeg alene og hun alene er ikke det samme. Det er når vi står sammen, vi er best, sier Adam.

KAFFEBAR: Adam ønsker å starte et eget kaffebrenneri, der han kan servere deres egen kaffe til kundene.

– Hvordan er det å jobbe sammen som familie?

Det er ikke en typisk familieidyll som du ser på film, men vi er ikke fiendtlige mot hverandre heller. Vi er vell som de fleste andre. Når problemer dukker opp, går vi gjennom dem og diskuterer mulige løsninger, sier Adam.

MAT: Hos Adams Coffee finner du både kaker, muffins, croissanter og rundstykker.

Vil starte kaffebrenneri

Tirsdag 18. august flytter de inn i et nytt og dobbelt så stort lokale i foodcourten. Gjengen har ansatt både markedsavdeling, økonomer og flere baristaar. Tiden som blir frigjort skal de bruke til utvikling og administrative oppgaver.

Jeg har en plan om å starte et eget kaffebrenneri. Jeg prøver ofte forskjellige kaffetyper fra lokale kaffebrenneri, men siden interessen for kaffe har vokst så pass mye, har jeg lyst til å utforske min egen. Med litt øving har jeg troen på at vi kan lage en god kaffe som kan serveres i kafeen, sier 27-åringen.

– Ønsker å å starte en kjede på sikt?

Jeg er litt perfeksjonist, sier Adam og ler før han fortsetter:

Akkurat nå er brenneriet målet. Jeg ser ikke for meg at det blir en kjede. Jeg ser sjarmen med å legge sin sjel i den ene kafeen. Hovedmålet er å levere noe som er bra og gjøre kundene fornøyd.

ATMOSFÆRE: Lokalene til Adams Coffee har varmt lys og fargerike møbler.

Søsteren bestemte navnet

Navnet Adams Coffee kommer fra navnet til Adam. Selv hadde han ikke noe behov for å gi kafeen sitt navn, det var søsteren hans, Tamila som ville kalle kafeen opp etter ham.

Jeg er veldig sjenert, og ikke typen til å fremme meg selv. Men jeg har lært meg å akseptere at den står i mitt navn. På en annen side har den passet ganske godt egentlig, fordi jeg lager det meste av kaffen, sier Adam.

Kaffeinteressen vokste frem

Samtidig med bedriften har Adams interesse for kaffe vokst enormt. Som selger er han genuint opptatt av å levere et produkt han kan være stolt av. Han klarer ikke å levere fra seg noe han ikke har tro på.

Planen er selvfølgelig å overleve økonomisk, men det som driver oss er å gjøre kundene glade. Alle er hjertelig velkomne til oss, sier Adam.

STATSMINISTEREN: Da statsminister Erna Solberg var på besøk i fjor, serverte Adam kaffe til henne med bilde hennes på.

Du finner Adams Coffee i 2. etasje ved Vero Moda og Cantina Mexicana

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

I dag er det
stengt