7 spennende vår- og sommertrender for 2019

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel

Lurer du på hva du skal satse på denne våren? Moteekspert og journalist Silje Pedersen gir deg en smakebit på vårens fineste trender.

Her er alt du bør vite om trendene for 2019, farger, mønstre og fasonger:

Trenchcoat og vårjakker

Trenchcoaten er en tidløs klassiker som du kan ha glede av både vår og høst. Det ikoniske plagget har vært populært siden tidlig 1900-tallet og kommer i oppdaterte farger og modeller hver vår. En klassisk variant til knelengde med belte i livet kler mange ulike kroppsfasonger. Vil du derimot ha en litt tøffere modell, så er det kult med en oversized jakke. Den mest klassiske fargen er beige og også en av vårens mest populære farger. Beige er også veldig lekkert sammen med gult som er en annen stor vårtrend. Synes du derimot beige stjeler litt farge fra ansiktet, så kan marineblå eller rosa være et fint alternativ.

Trenchcoat fra Days Like This 1299 kr, trenchcoat fra Vero Moda 600 kr, jakke fra Lindex 499 kr, sneakers fra Bianco 600 kr, veske fra H&M 199 kr.

Blomstermønster

Fargerik blomsterflora var å se hos nesten hver eneste designer denne våren og nå bugner det både i hage og butikker av farger. Blir det egentlig sommer uten plagg i blomstermønster? En lekker blomsterkjole kan brukes til mange festlige anledninger som 17. Mai, konfirmasjon og dåp med det rette tilbehøret. En blazer, et sjal og høye hæler gjør mye for en gjennomført og elegant stil. Til stranden, Sankthans og sommerfestene bytter du ut tilbehøret med lave knytesandaler, en stråveske og en blomsterkrans i håret for en avslappet og bohemsk stil.

All in one blush fra The Body Shop 120 kr, sandaler fra Bianco 500 kr, kjole fra Match Marie Philippe 909 kr, barnekjoler fra H&M 149 kr og sandaler fra H&M 149 kr.

Den kule dressen

En behagelig dress i florlett stoff eller en tøff «power suit» er i vinden denne våren. La deg inspirere av pasteller, sterke farger eller mønstre. En hel dress kan brukes til fest med høye hæler, men også avslappet med sneakers eller sandaler. Det fine med en en slik dress, er at du både kan bruke den som et sett, men også style den på mange ulike måter med buksen og jakken med plagg du allerede har i garderoben.

Stripete dress fra Lindex: Jakke 299 kr, bukse 299 kr. Blomstret underdel fra H&M 199 kr, underdel fra H&M 149 kr, stråveske fra Marie Philippe/Match 559 kr og Mango Body Scrub fra The Body Shop 165 kr.

Polkadotter og sykkelshorts

Polkadotter setter prikken over i -en på ethvert antrekk denne vår og sommeren. Kan du la være å trekke på smilebåndet når du kler deg i en kjole med spreke prikker? Synes du et plagg blir i meste laget, så kan du heller se etter vesker eller sko med søte små prikker. Sykkelshortsen er et annet plagg som har fått en renessanse. Er du glad i 80-tallet, så er denne trenden absolutt for deg! Style den gjerne med olajakke eller en oversize herreskjorter og enkle sandaler for en avslappet sommerstil. Hent inspirasjon fra en sporty Prinsesse Diana på 80-tallet og vips så har du stilen.

Polkadotkjole fra Bik Bok 399 kr, Solbriller fra Synsam 1274 kr, Grønn polkadotbluse fra Bik Bok 349 kr, sandaler fra Bianco 500 kr, blå bluse fra Bik Bok 299 kr, sykkelshorts fra Kari Traa 449 kr.

Denim

Denim er en trend vi vender tilbake til sesong etter sesong. For vår og sommer skal det være lyse toner og gjerne denim fra topp til tå. Hvit denim er en annen sommerslager som passer godt sammen annen lys denim. Bruk gjerne en jeans under sommerkjolen før varmen setter in for fult, så kan du la strømpebuksene få hvile. 80-tallet og lappeteknikken er også tilbake, så se også gjerne etter retro modeller med flere ulike farger.

Denimjakke fra Gina Tricot 499 kr, hvite jeans fra Gina Tricot 199 kr, topp fra Gina Tricot 199 kr.

Gult er kult

Sommerens kuleste farge er uten tvil gult. Match gjerne duse gule pastellfarger med rosa eller orange for en spenstig sommerlook. Er du ikke spesielt glad i pasteller, så er knall gult og orange like fint. Hva med å satse på en regnjakke eller en kjole i kul gulfarge? Du blir garantert lagt merke til og ikke minst får fargene deg i godt humør, selv på regnværsdager!

Gul blondekjole fra H&M 699 kr, blomstrete kjole fra Lindex 399 kr, skjørt fra Lindex 299 kr, solhatt fra H&M 129 kr, sandaler fra Bianco 500 kr og solbriller fra Prada hos Synsam 2060 kr.

Møt moteekspert Silje Pedersen og stylist Cornelia Brunasso på Styling Street/Stylinglounge Kvadrat 11. mai mellom 11-17 og få personlige stylingtips til din sommergarderobe!

Silje Pedersen er en av Norges mest anerkjente moteeksperter med lang fartstid i bransjen som både moteredaktør for minMote på VG, KK og HENNE Magazine. Stylist Cornelia Brunasso har lang erfaring som stylist for blant annet Bli Ny i KK, HENNE og Allers. Silje og Cornelia vil hjelpe deg å finne dine favoritter til sommersesongen!

Møt Motesilje på Kvadrat 11. mai fra klokken 11-17.
Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Åpent i dag
10-22