3 oppskrifter til sankthansaften

Pinnebrød med kanel og sukker

Pinnebrød stekt på bålet er en klassiker som aldri går av moten. Deigen kan enkelt gjøres klar før turen, og tas med i en pose. Tar du med sukker og kanel blir det kanelsnurrer på 1-2-3.

Oppskrift

500 g mel

2 ts bakepulver

2 ss sukker

litt salt

1 dl matolje

vann

Blad det tørre og rør inn oljen. Spe deigen forsiktig med vann, mens den eltes til den blir smidig. Blir det for mye vann, slik at deigen blir klebrig kan det tilsettes mer mel til den er passe smidig. For å lage kanelsnurrer legger du deigpølsen i en pose med kanel og sukker før den snurres rundt pinnen.

Slik tilbereder du:

1. Rull deigen til en pølse

2. Tvinn deigpølsen rundt en pinne som er fri for bark i enden der brødet festes.

3. Pass på at deigen ikke blir for tykk (cirka 1/2 cm er passende)

4. Stek brødet over glørne til de er gjennomstekt

 

GRILLSPYD: Dersom du skal ta med mat til Sankthansfeiringen er grillspyd enkle å frakte med seg. Foto: Meny

Grillspyd

(Tekst og oppskrifter: Helgø Meny)

Klassiske grillspyd er godt på grillen og enklere enn du tror. Små stykker er perfekt til små griller, og kjøtt, fisk og grønnsaker kan selvsagt varieres etter ønske. Klargjør grillspydene på forhånd og pensle de med en god marinade. De er enkle å frakte med seg, sørg bare for fornuftig og god innpakning. Prøv en av disse grillspydene til feiringen:

 

SOMMERSALAT: En frisk sommersalat er godt på varme sommerdager. Foto: Henrik Lindal

Sommersalat med bringebær

Sommersalat er et ypperlig tilbehør til grillmaten. Tiden hvor salat kun var forbundet med kinakål, agurk og tomat er definitivt forbi. Det er i grunnen kun fantasien som setter grenser for hva du kan benytte.

Her får du oppskrift på en svært fargerik, sunn og sommerlig salat:

Oppskrift

1 boks røde kidneybønner, avrent

1 boks mais, avrent

1 moden mango delt i biter

1 pakke blandet grønn salat, gjerne Lollosalat og ruccola

1 liten pakke frisk spinat

1 oppdelt/hakket rødløk

1 boks sherry tomater delt i to

1 halvt glass fetaost, eller et passe stort stykke fersk fetaost

½ bunt frisk koriander

1 kurv bringebær

Slik gjør du:

Gi salaten et godt dryss med extra virgin olivenolje, maldonsalt og grovkvernet pepper

Bland alle ingrediensene, men hold tilbake noen bringebær og litt koriander til å legge på toppen.

Vil du ha den mer mettende, så kan du for eksempel ha i kylling eller kalkun.

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Åpent i dag
10-21