10 gode tips til sommergarderoben

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel
Kine fra Studio Mote viser frem sommermote

Det blir Norgesferie på mange i år også, og kanskje vil du bruke litt ekstra tid på sommergarderoben i år, så du holder deg fin og varm uansett hvor du er. På menyen i år står blant annet florlette sommerkjoler, sandaler og fine stråvesker.

Tekst: Silje Pedersen
Foto: Anne Lise Norheim

Hva skal du egentlig ha i en sommergarderoben for at den skal være funksjonell og komplett? Norge er lunefull på sommeren, så med mindre du skal reise bort til varmere strøk, så er det lurt å planlegge for både varme og kjølige dager. Vi har invitert flere butikkledere til en uformell fotoshoot på taket på Kvadrat. Her viser de frem sine favoritter til sommeren.

Therese og Kine fra Studio Mote viser frem florlette sommerkjoler med knytting i siden. Superpraktisk løsning, da en slipper å ta kjolen over hode.

Blomstrende sommerkjoler er en stor trend denne sommeren, enten du velger kort, midi eller maxikjole. Det beste med en flott sommerkjole er at du kan bruke den til så mye. Med sandaler på stranden, høye hæler i et bryllup og fest eller med en strikkegenser og gummistøvler på hytta. Stylingmulighetene er mange!

Kine og Therese viser her både tynne kjoler med pastellfargede blomster. Velg enten kjole eller skjørt. En strikkegenser eller -vest er kjekt tilbehør til kjølige dager eller sommerkvelder.
Butikksjef Karoline på ONLY viser her frem et sporty sommerantrekk, med nydelig sommerkjole med trendy “hull”,
enkel strikkevest og en røff skinnjakke.
Kjole 599.95, Vest 279.95, Jakke 499.95
Karoline viser et smart triks til kjoler med knytting i siden, samtidig som man bruker genser eller vest. Knytt og putt vesten/genser ned bak sløyfen, så får du vist både den flotte sløyfen og unngår en bulk under genseren.

Og mens vi er inne på å kle seg etter været. Vi Nordmenn elsker strikk og mange av oss bruker det gjennom hele året. Gensere og cardigans er perfekte følgere på sommeren. Flott til kjoler, denim, shorts og skjørt. Gå for sterke farger, duse pasteller eller en ensfarget variant som kan brukes til alt. Kanskje har du allerede den perfekte genseren liggende i skapet som passer til din nye sommerkjole?

Butikkleder Silje fra Deguy med en hvit jeans og knall rosa topp med flotte detaljer og puffermer.

Det er mange spennende fargetrender denne sommeren og noe som passer for alle. For deg som elsker sterke farger, så går det i rosa, orange, gult, grønt og orange. Det er mye knallfarger og colorblocking. Det vil si sterke farger sammen eller på tilbehør, eller for eksempel rosa fra topp til tå i samme antrekk. Her er det bare å eksperimentere, de fleste kan finne farger eller nyanse som passer sin hudtone.

Silje i en superflott topp med masse flotte detaljer og kult mønster.

Pasteller er en annen trend vi ofte ser på sommeren. Det går i duse nyanser av gult, rosa, mint og blått. Her kan du prøve deg frem, trenden er litt mer sofistikert og oppdatert enn den var på det glade 80-tallet.

Vi går aldri lei av lin og nøytrale toner på sommeren. Beige og hvitt er duse toner som kan varieres og styles med sterke farger i garderoben. Ton-i-ton stil med hvitt eller beige fra topp til tå er også fortsatt en vinner. En delikat stil som gjør seg til sommerbrun hud.

Therese fra Studio Mote i en enkel linkjole med flotte detaljer bak
Fine detaljer på en enkel linkjole
Butikkleder Kine fra Studio Mote i linkjole

Mange av årets trender kan du lett bruke sammen det din allerede har i garderoben, noe som er både topp for lommeboken og miljøet.

Veske fra Lexington kr. 1495
Butikkleder Camilla fra Lexington har på seg: Lin-bukse: Kr.1695, Lyocell bluse: kr.1295
Sko fra Eurosko og Dna som passer perfekt til antrekket til Camilla, Lexington

La deg inspirere av bildene og gjør din sommergarderobe komplett med disse gode tipsene!

10 gode tips til sommergarderoben:

1. Sommerkjolen i blomstermønster eller hvit blonde

2. Badedrakt som topp til skjørt eller shorts

3. Stråvesken gir en herlig sommerstilen og rommer det meste. Rimelig og praktisk!

4. Strikk til kjølige dag og kvelder

5. Sandaler. Gjerne 90-talls inspirerte med knyting, høy og lav hæl, eller flip flopper

6. Gjør sommerkjolen fra i fjor ny med et belte eller en kul vest over kjolen. Trendy og fint!

7. Velg farger på tilbehøret. Ønsker du sterke farger i garderoben, men vet ikke hvor du skal starte? Velg tilbehør som veske, sko eller smykker i en kul farge. Det gir en herlig fargeboost i garderoben!

8. En kimono er et allsidig plagg du kan bruke på stranden, til denim eller over en kjole. Velg gjerne en med herlig mønster og farger.

9. Invester gjerne i et plagg eller tilbehør med god kvalitet, så du kan ha glede av de i mange år. Bra for både deg, lommeboken og miljøet.

10. Lite plass i kofferten? Sko tar ofte mye plass. Tenk praktisk og ta med ett par pensko, ett par sandaler og reis gjerne i komfortable sneakers, som også passer til sommerantrekkene dine. Da har du mange valgmuligheter og kanskje du får plass til å kjøpe et par sko på reisen også.

Butikkleder Gunnhild hos Floyd viser her frem en sommerkjole med blomstret motiv i herlige farger. En enkel veske som matcher antrekket og du er klar til både hverdag eller sommerfest. I bakgrunnen har vi butikkmedarbeider Tove, i sporty stil med lyse Sneakers, jeans, t-skjorte og en deilig cardigan. En cardigan i lys tone får du alltid bruk for og er et supert plagg til basic-garderoben din.
Sommerkjole Inda Chiff Crepe 999,95,-
Veske fra Rosenvinge 449,95,-
Columbine T-skjorte fra Soaked in Luxury 299,95,-
Rina strikkejakke 599,95,-
Stefani jeans 799,95,-
Floyd
Sandaler i herlig himmelblå farge! Passer perfekt til kjolen som Gunnhild fra Floyd har på seg. Men de gjør seg like godt til kjoler som til jeans. Perfekt reisefølge! Sandaler fra Skoringen.
Cathrine hos Høyer i kjole fra By Malene Birger Floia Kr 1999
Feminie detaljer som rusjer og puffarmer, og en herlig bruntone.
Et flott snitt som passer de aller fleste.
Butikkmedarbeider Linda fra Claire Woman i flott fotsid sommerkjole som passer like godt til hverdag som til fest. En sporty jeansjakke som tilbehør til litt kjølige dager. Pris Fotsid kjole kr 1299,-. Pris Jeansjakke 999,-
Claire Woman, pris småblomstrete kjole kr 999,-, Pris Jeansjakke 999,-, Pris Bibba sko 1799,-
Claire Woman, Pris Bibba sko 1799,-

Flotte smykker fra Arts & Crafts hos Claire Woman. Du finner Claire Woman på “broen” – ved Kicks.

Kul klassisk stil på butikkleder Hilde hos Fontana. Superkule hvite Sneakers, hvit bukse og dressjakke og florlett sommerbluse.
Flott ørepynt og ring matcher antrekket. Fra Fontana.
Florlett bluse er perfekt tilbehør til sommergarderoben. Fontana.
Fontana
Tøff kjole med trendy belte i livet. Belte hører ikke til kjolen, men er et belte Therese hadde fra før av.
Studio Mote
Studio Mote
Klassisk sommerantrekk! Hvit jeans eller jeans-skjørt med blå oversized skjorte i blå og hvite striper, eller en søt blå topp med fine detaljer.
Alt får du hos Studio Mote.
Flott sommer kjole med kul og trendy skinnjakke. Fra Studio Mote.
Superkule sommersko med tøff såle, fra Mani
Kine og Therese i Black & White – klassikere som aldri går av moten. Du finner kjolene hos Studio Mote.

Vi håper du har fått masse inspirasjon til sommergarderoben din. Se hva du har i egne skap og komponer gjerne noe nytt og noe brukt!

Riktig god sommer!

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

Åpent i dag
10-18