Velg riktig PC til skolestart

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel

Når man skal velge en bærbar PC til skolestart er det flere ting man bør tenke på. Her er butikksjef på NetOnNet, Paul Mathiassen, sine beste råd.

– En PC til skolestart krever ikke så mye. Men skal man for eksempel spille eller lage 3D-tegninger, krever den mer, sier butikksjef på NetOnNet Kvadrat, Paul Mathiassen.

Tenk størrelse

Ifølge Mathiassen er en bærbar PC til 3500 kroner og oppover, godt egnet for skolebruk. Her får man plass til de nødvendige programmene som Word, Exel, Powerpoint osv. De har i tillegg en lett vekt og et format som det er plass til i skolesekken.

– Størrelsen er viktig å tenke på når man velger en ny PC. De mest populære størrelsene er 14 og 15,6 tommer, sier han.

– Skoler bruker Chrome

Noe annet som er lurt å tenke over er om skolen bruker Chrome. Dette gjør at man kan kjøpe en PC med mindre lagringskapasitet, som er billigere.

– Vi selger mye Chrome. Den er beregnet for å laste ned fra servere som skolene bruker. Det er mange skoler bruker dette, sier Mathiassen.

Billigste alternativ

Det billigste alternative er Chromebook og Windowsbaserte maskiner som koster fra 2290 kroner. Selv anbefaler ikke Mathiassen en PC til den billigste prisen, spesielt ikke om man skal bruke den til mer en skolearbeid.

– Min største anbefaling er en av HP-maskinene til både skolebruk og hjemmebruk. De har bedre og kortere servicetid om det skal skje noe. Dessuten har de et fint design, sier butikksjefen på NetOnNet Kvadrat.

Om man skal velge en PC som man også kan spille på så bør man velge en maskin som har et grafikkkort, slik maskinen klarer å drive større spill som Battlefield og Need for Speed. Da anbefaler Mathiassen Legion Y530. Dersom man har kommet inn på en designlinje som krever for eksempel 3D-tegning, ville Mathiassen gått for Apple MacBook Pro.

GARANTI: Servicetiden på HP er mye kortere enn på ande maskiner om uhellet skulle være ute. HP 15-dw0019no 6490,- og HP 17-ca0010no 4990,- fra NetOnNet Kvadrat.

DESIGN OG GAMING: Apple MacBook Pro 256GB 17 190,- og Legion Y530 fra NetOnNet Kvadrat.

ASUS Chromebook 2990,- og HP Pavilion x360 8 990,-

Lenovo Ideapad S145-15IWL 4990,- og Lenovo Ideapad S340-14IWL 4950,-

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

I dag er det
stengt