Slik velger du riktig laptop til skolestart

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel
TIPS: Ifølge butikksjef på NetOnNet Kvadrat, Paul Mathiassen, bør man tenke på både størrelse, kapasitet og bruk når man velger en laptop til skolebruk.

Når man skal velge en bærbar PC til skolestart, finnes det et mangfoldig utvalg i butikkene. Ifølge butikksjef på NetOnNet Kvadrat, Paul Mathiassen, er det flere ting man bør tenke på før man slår til på en ny laptop.

– En PC til skolestart krever ikke så mye. Men skal man for eksempel spille eller lage 3D-tegninger på den, krever den mer, sier butikksjef på NetOnNet Kvadrat, Paul Mathiassen.

Tenk størrelse

Ifølge Mathiassen er en bærbar PC til 3500 kroner og oppover, godt egnet for skolebruk. Her får man plass til de nødvendige programmene som Word, Exel, Powerpoint osv. De har i tillegg en lett vekt og et format som det er plass til i skolesekken.

– Størrelsen er viktig å tenke på når man velger en ny PC. De mest populære størrelsene er 14 og 15,6 tommer. sier han.

– Skoler bruker Chrome

Noe annet som er lurt å tenke over er om skolen bruker Chrome. Dette gjør at man kan kjøpe en PC med mindre lagringskapasitet, som er billigere.

– Vi selger mye Chrome. Den er beregnet for å laste ned fra servere som skolene bruker. Det er mange skoler bruker dette, sier Mathiassen.

Billigste alternativ

Det billigste alternative er Chrome som koster fra 1990 kroner, men skal man ha Windowsbasert må man opp til 2990 kroner. Selv anbefaler ikke Mathiassen en PC til den billigste prisen, om man skal bruke den til mer en skolearbeid.

– Min største anbefaling er en av HP-maskinene til både skolebruk og hjemmebruk. De har bedre og kortere servicetid om det skal skje noe. Dessuten har de et fint design, sier butikksjefen på NetOnNet Kvadrat.

Om man skal velge en PC som man også kan spille på så bør man velge en maskin som har et grafikkkort, slik maskinen klarer å drive større spill som Battlefield og Need for Speed. Da anbefaler Mathiassen MSI GL72M. Dersom man har kommet inn på en designlinje som krever for eksempel 3D-tegning, ville Mathiassen gått for ASUS Zenbook.

BILLIG: Acer Chromebook er billig og er lett å bruke. Hvis skolen du begynner på bruker Chrome kan dette være et bra alternativ ifølge Mathiassen (Acer Chromebook til 2390 kroner).

 

STØRSTE ANBEFALING: Mathiassen sin største anbefaling til skolebruk er HP Notebook (HP Notebook til  3290).

 

TOUCH-SKJERM: ASUS VivoBook Flip kan brukes som en tablet (ASUS VivoBook Flip koster 3490 kroner).

 

KREATIV: Hvis du går en linje på videregående der man driver med for eksempel 3D tegning så krever det større PC (ASUS Zenbook til 10 490 kroner).

 

GAMEREN: Hvis du skal spille på datamaskinen i tillegg til å bruke den på skolen, anbefaler Paul MSI GL72M til 8490 kroner.

 

 

, , , , ,

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Åpent i dag
10-21