Iskalde grøss i vårsola

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel
Like sikkert som påskeegg kommer krimforfatterne med nye bøker når vårsola begynner å varme. Hos Norli Kvadrat bugner bordene med iskalde mord og snodige krimgåter. De ansatte elsker krim, og har mye å anbefale.

I «Tørst» er Jo Nesbøs, ikke helt velpolerte detektiv, Harry Hole tilbake.
– Det er årets store begivenhet hver gang Jo Nesbø kommer med ny bok, sier Ivar. Han har arbeidet for Norli Kvadrat i snart 20 år og er ikke i tvil: Dette kommer til å bli årets mest solgte!

Vårens andre store storselger er Jussi Adler-Olsen med «Selfies.»
– Denne skal med på påskeferie, konstaterer Greta. Hun har lest alle Adler-Olsens bøker og er sikker på at dette er nok en godbit.
Hun anbefaler også bøkene fra svensken Stefan Ahnhem. Han debuterte i Norge med «Offer uten ansikt» i 2015 og har hatt enorm suksess på Norli Kvadrat med sin rå og actionfylte krim. Nå er han ute med bok nummer tre: «Atten grader minus.» Iskald krim, bokstavlig talt.

De ansatte på Norli Kvadrat er kunnskapsrike og engasjerte, og tør også anbefale mer ukjente krim-skatter.
I «Harpiks» tar Ane Riel oss med inn en uhyggelig og fascinerende verden, sett gjennom øyene til lille Liv på 7 år. Thrilleren vant «Glassnøkkelen» i 2016.
– Drivende godt språk og fengslende handling. Jeg klarte ikke legge den fra meg, sier Maria.

Men all krim skal ikke være mørk. Humoristen Graham Norton debuterer som krimforfatter med «Jordfast», en varm og morsom detektivhistorie fra den irske landsbygda.
– Den koste jeg meg virkelig med, forteller en Åshild som gjerne leser krim av mange slag. Hun vil også slå et slag for «Naboparet» av Shari Lapena. Den passer de som vil ha lettlest krim som er spennende uten å være blodig.
– Alle har sine hemmeligheter, personene i boken kanskje dypere hemmeligheter enn de fleste. Derfor kan de ikke gå til politiet med det de vet uten å røpe seg selv…
En annen lettlest sjanger er amerikansk krim. Den er ofte kjapp og hardtslående, som en actionfilm i bokform, forteller Åshild og anbefaler Peter Swanson som debuterte på det norske markedet i fjor med «De som fortjener det.» I år har «Den tikkende kvinnen» fått plass på krimbordene.

Britiske M.J. Arligde kan vel knapt kalles ukjent med sine bøker med foruroligende «uskyldige» titler som «Elle melle,» «Bro, bro brille» og «Dukkehuset.» Årets grøss heter «Er du med på leken.» Åshild er fascinert av den kvinnelige etterforskeren Helen Grace, som er vel så særegen og komplisert som sine mannlige kolleger i nordisk krimlitteratur. De tre første bøkene er kommet i pocket og passer perfekt ned i sekken: Ta med deg et iskaldt grøss ut i vårsolen

, , , , , ,

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

I dag er det
stengt