10 boktips til påskeferien

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel

Norli og Ark Bokhandel på Kvadrat har funnet bøkene som passer perfekt til påskeferien.

– Min beste anbefaling denne påsken er «Mannen som ikke var morder» av Hans Rosenfeldt og Michael Hjorth. Den har nesten alle på Norli Kvadrat lest. Alle likte den, sier Åshild Svela Notvik, butikkleder på Norli Kvadrat.

Videre anbefaler Norli Kvadrat også «Gullburet» av Camilla Läckberg, «De venstrehendtes forening» av Håkan Nesser, «Påskesudoku» av Hanne McBRIDE og «Påskekrim 2019» en samling av 16 kriminalnoveller.

På Ark bokhandel har de valgt ut «Dvalen» av Camilla Grebe, «En høyere rettferdighet» av Michael Hjorth og Hans Rosenfeldt, «I en mørk, mørk skog» av Ruth Ware, «Familiens påskenøtter – mer enn 1000 spørsmål!» og «Påskequiz 2019» av Lars H. Kvam.

Les mer om de ulike bøkene til Norli og Ark under:

Norlis boktips:

Tittel: Mannen som ikke var morder
Forfatter: Hans Rosenfeldt og Michael Hjorth

16-årige Roger er forsvunnet. Rømt til Stockholm, sier politiet. Men så finner de Roger i et tjern nord for byen. Med hjertet skåret ut av kroppen. Kriminalpsykolog Sebastian Bergman har trukket seg tilbake fra alt arbeid etter en privat tragedie. Helt tilfeldig blir han trukket inn i etterforskningen av drapet. Alle spor ser ut til å lede mot Rogers skole. Et tilsynelatende problemfritt miljø som skal vise seg å ha hemmeligheter. Mannen som ikke var morder er første bok i serien om den sexmisbrukende og traumatiserte kriminalpsykologen Sebastian Bergman. Sebastian er lynende intelligent, men også arrogant og provoserende; han er faktisk et sant mareritt av en kollega.
Pris: 79,-

 

Tittel: Falken
Forfatter: Tom Egeland

En trikk blir kapret i Oslo sentrum. For gislene og politiet venter et åndeløst mareritt. Med politiet på hjul kjører trikken rundt i byen en stekende het juli-ettermiddag. Ingen vet hva som foregår bak de tildekkede vinduene. I denne intenst spennende thrilleren følger vi kaprerne, gislene, politiet, politikerne og mediene – minutt for minutt, hjerteslag for hjerteslag. «De var ti. Ti tilfeldige, hentet ut av sin hverdag og tildelt hovedroller i et drama som snart skulle bli fulgt av millioner av tv-seere verden over. Gislene. De ti som risikerte å dø hvis ikke kaprerne fikk det som de ville.»

Pris: 399,-

Tittel: Gullburet
Forfatter: Camilla Läckberg

Gullburet er en ny spenningsroman av Camilla Läckberg. På overflaten kan det se ut som om Faye har alt. En perfekt mann, en elsket datter og en luksuriøs leilighet i den fineste delen av Stockholm. Men mørke minner fra oppveksten i Fjällbacka jager henne, og hun føler seg stadig mer som fange i et gullbur. En gang var hun en sterk kvinne med ambisjoner, men for Jacks skyld har hun gitt opp alt. Da han sviker henne, blir hele Fayes verden rasert. Plutselig har hun ingenting i det hele tatt. Først er hun rådvill, men så bestemmer hun seg for å ta igjen og begynner å planlegge en grusom hevn.

Pris: 379,-

 

Tittel: De venstrehendtes forening
Forfatter: Håkan Nesser

Et stjernemøte mellom de folkekjære politietterforskerne Van Veeteren og Gunnar BarbarottiDa Marten og Reimus gikk på barneskolen dannet de De venstrehendtes forening. Flere tiår senere brenner et gammelt pensjonat ned til grunnen og flere mennesker omkommer. Hendelser i fortiden og nåtiden henger sammen, men det finnes ingen igjen i live som kan forklare hvordan.Nesten ingen. Det har gått femten år siden den siste boken om Van Veeteren utkom, og seks år siden den forrige boken om Gunnar Barbarotti. I De venstrehendtes forening møtes de for første gang.
Pris: 399,-

Tittel: Påskekrim 2019: 16 kriminalnoveller
Forfatter: Jørgen Brekke, Jørgen Jæger, Karen Dionne, Le Kjølner, Merete Junker, Myriam H. Bjerkli, Per Gørvell, Steffen Johanssen, Knut Gørvell

Alle krimfortellingene du trenger i påsken – i én bok! Dette er en perfekt bok å ha med seg i sekken på påskefjellet, med 16 spennende krimnoveller fra Anne B Ragde, Erik Meling Sele, Gunnar Stålesen, Jørgen Brekke, Jørgen Jæger, Karen Dionne, Kjell H. Mære, Knut Nærum, Lene Lauritsen Kjølner, Merete Junker, Myriam H. Bjerkli, Per og Knut Gørvell, Richard Macker, Steffen Johanssen, Unni Lindell og Lorentz N. Kvam. Ni noveller er nyskrevne for denne boken. God bokpåske!

Pris: 169,-

 

(Kilde: Norli)

Ark Bokhandels boktips:

Tittel: Dvalen
Forfatter: Camilla Grebe

Fra forfatteren av Glassnøkkelvinner 2018, beste nordiske krim Attenårige Samuel saboterer en narkotikahandel og tvinges på flukt. Etter at han har gått under jorden svarer han på en annonse. En familie i skjærgården søker etter assistent til sin hjerneskadde sønn. Men det varer ikke lenge før tilværelsen hos den sørgmodige Rakel og hennes sønn Jonas tar en grufull vending. Kriminalinspektør Manfred Olsson plages av en familietragedie, samtidig som han etterforsker to narkotikarelaterte mord. Da hans veier krysses med Samuels, innser han at han trenger hjelp fra atferdsforskeren Hanne for å komme videre. Dvalen er en skremmende fortelling om en samtid preget av narsissisme og grenseløshet, men også en skildring av en kjærlighet som er sterk nok til å overvinne mørket.
Pris:

 

Tittel: En høyere rettferdighet
Forfatter: Michael Hjorth og Hans Rosenfeldt

Kriminalpsykolog Sebastian Bergman har innsett at hans dager på Riksmord er over, nå holder han forelesninger og skrive bøker. Den eneste han har sporadisk kontakt med, er Ursula. Datteren Vanja har han ikke hørt fra på fire måneder. Vanja har en midlertidig jobb som etterforsker i Uppsala. Nå jobber hun med en serie overfallsvoldtekter, der gjerningsmannen smyger seg på ofrene bakfra, bedøver dem med en sprøyte og trekker en sekk over hodet før han fullbyrder overgrepet. Når et av ofrene dør, kobles Riksmord inn. Og snart også Sebastian Bergman.

Pris:

 

Tittel: I en mørk, mørk skog
Forfatter: Ruth Ware

Nora har ikke sett Clare på ti år. Ikke siden den gangen Nora brøt med sitt gamle liv og aldri så seg tilbake igjen. Men så dukker en uventet invitasjon opp – til Clares utdrikningslag. En helg på et avsidesliggende sted må være den perfekte anledning for Nora til å ta opp igjen kontakten med sin gamle bestevenninne og legge fortiden bak seg. Vel på plass inne i skogen gjør alle sitt beste for å lage en vellykket helg, men snart oppstår spenninger mellom nye og gamle bekjentskaper. Er alle der på samme premisser? Hvorfor er Nora bedt i utdrikningslaget, men ikke i bryllupet? Og hvem er det Clare egentlig skal gifte seg med? Kontakten med omverdenen er minimal. Mobildekningen er nesten fraværende. Og så går noe galt. Veldig galt. Mens hemmeligheter og løgner brister, blir Nora innhentet av fortiden der ute i den mørke, mørke skogen.

Pris:

 

Tittel: Familiens påskenøtter – mer enn 1000 spørsmål!

Gjør det klar for over tusen spørsmål i ulike kategorier og vanskelighetsgrader! Her er noe for hele familien! Boka passer utmerket uansett om du tilbringer påsken på hytta, hjemme i sofaen eller på en glovarm strand! Lykke til!

Pris:

 

Tittel: Påskequiz 2019
Forfatter: Lars H. Kvam

Påske er quiz-tid! Dette er quizboka som samler hele familien i påsken, med sine 1500 spørsmål i fire vanskelighetsgrader. Ingen kommer til å kunne svare på alle spørsmålene, men alle i familien kommer til å greie noen. Boka er delt inn i hele 75 kategorier med 20 spørsmål i hver kategori. Spørsmålene dreier seg om tradisjonelle quiz-emner som film, TV, musikk, sport, geografi, natur og vitenskap, historie, mat og litteratur. Flere av kategoriene er også godt egnet for familiens yngste, som Barnesanger, På bondegården, I eventyrland og Dyr i lufta.

Pris:

 

(Kilde: Ark Bokhandel)

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

I dag er det
stengt