Fastelavnsboller med blåbærkrem

Denne oppskriften fra Rosendahl gir gode og luftige fastelavnsboller. Prøv også deres deilige blåbærkrem.

Ingredienser

Fastelavnsboller:

50 g fersk gjær

3,5 dl melk (romtemperert)

500 g hvetemel (kan justeres etter deigens konsistens)

100 g sukker

100 g smør (romtemperert, i terninger)

½ – 1 ts kardemomme

½ ts bakepulver

½ ts salt

1 egg til pensling

 

Krem:

3 dl kremfløte

2 ts vaniljesukker

Hjemmelaget blåbærsyltetøy eller blåbærsyltetøy fra butikk.

 

Til servering:

Dryss med melis og ferske blåbær.

 

Fremgangsmåte:

Ha alle ingrediensene til bollene i bakebollen, med unntak av smøret. Elt deigen i kjøkkenmaskin på rolig tempo i ca 15 minutter. Tilsett smøret og elt til smøret er godt blandet inn i deigen (ca 10 min). Kle bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, dette tar ca 1 time. Del deigen i 14-16 like biter og trill boller. La de heve under plast i 30 nye minutter. Pensle bollene med sammenvispet egg og stek på 200 grader i 10 minutter.

Pisk kremfløte og vaniljesukker til en luftig krem. Like før servering vender du forsiktig inn blåbærsyltetøyet (4-5 ss) i kremen – ikke bland for mye. Del bollene i to og fyll med krem. Dryss melis over bollene til slutt, og server gjerne med noen friske blåbær ved siden av.

 

  • Oppskrift og bilder fra Rosendahl. På bildene ser du Rhombe-tallerken fra Lyngby Porcelæn-
Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

MENY