Bytt ut smågodt med disse havre-rakkerne

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel
Hjemmelagde havrebar – et sunt og smart mellommåltid når du “bare må ha noe”!
Foto: Kitch.no

Lyst på noe digg, men som er sunnere enn smågodt og chips? Som både dekker søtsuget og er godt for kroppen? Da må du sjekke ut disse 4 enkle oppskriftene på havresnacks. (Kilde: Kitchn.no)

Sunnhet i et havreskall – det er det den er. Havren, altså. Den lille kornveksten er fullpakket med næring: protein som får musklene til å juble, betaglukan som hjelper fordøyelsen og antioksidanter som styrker alle cellene i kroppen.

Om ikke det var nok, sørger havren for at blodsukkeret stiger sakte, men sikkert – og holder seg stabilt lenge. Den metter fort, og du kjenner ikke behov for påfyll på aldri så lenge. Og vet du hva du får med på kjøpet? Jo, en drøss med vitaminer og mineraler.

Så hva skjer når vi pakker havre inn i snacksen? Riktig – knask for kropp og munn på en og samme tid. Og når du rører sammen ingrediensene selv, vet du at det ikke lurer seg oppi noen tilsetningsstoffer som vi ikke har godt av.

Kakaoboller. Foto: Kitchn.no

Kakaoboller til lørdags- og kaffekos

Kombinasjonen av havregryn, kakao, smør og søtt er som en 4-retters smaksfest for smaksløkene. Og resten av kroppen blir ikke lite imponert den heller, når disse partyløvene dukker opp.

Kakaobollene rører du kjapt sammen – før du lar dem «sette seg» i kjøleskapet en liten halvtime. Kakaobollene er søte og mektige, og trenger derfor ingen hanekamp for å ta over godteriskåla. Og når jentene kommer på besøk, fiffer du dem enkelt opp ved å servere dem på et pent etasjefat.

Her finner du oppskrifta kakaoboller – med 6 ingredienser du sikkert har i skapet

Vil du lage kakaobollene ekstra raskt, og ikke har romtemperert smør allerede klart på benken, bytter du ut meierismøret med Bremykt. Da er det bare å sette slikkepotten i arbeid med en gang.

Tips! Elsker du alt som inneholder lakris? Ho-ho, da har vi en ekstra treat til deg. Legg til en halv teskje lakrispulver, så glir disse kakaobollene rett inn på toppen av favorittlista.

Lettvint havrebar. Foto: Kitchn.no

Lettvint havrebar i stedet for nødsjokoladen

«Jeg bare må ha noe.» Følelsen høres kjent ut? På vei hjem fra jobb, etter trening eller midt i lørdagshandelen? Når blodsukkeret kaver på bunn og hyler etter hjelp for å komme til overflata – da er det en overhengende fare for at vi blir en smule hangry.

Det er da vi ofte handler i affekt. Skyver nedpå hva som helst på rekordtid. Det blir fort både usunt og dyrt.

Men i stedet for å proppe kroppen full av ræl, kan du lage et lager med havrebarer – og heller fylle litt ekstra på sparegrisen.

Se den enkle oppskriften på hjemmelaget havrebar

Havren sørger for at du ikke bikker under før middag, og holder blodsukkeret oppe mye lengre enn en Japp eller New Energy.

Disse hjemmelagde havrebarene tar litt tid å lage – men lager du dobbel porsjon når du først er sving og fryser dem ned, har du smarte, sunne mellommåltid klare i lang tid fremover. Og er du ikke en sjokoladeperson, dropper du bare denne. De er like gode uten. Vi lover!

Lynkjapp havredessert. Foto: Kitchn.no

Lynkjapp havredessert

Kommer både bursdagsfeiring og vennemiddager som jula på kjerringa – hver gang? Ikke rart det, om du aldri rekker å sette deg ned for å se ferdig Netflix-serien.

Trenger du en dessert som lages i en fei, er sunnere enn sjokolademousse og passer både små og store munner, er det denne oppskrifta du bør screenshotte.

Sjekk oppskrifta på havredesserten for deg som har hendene fulle

Du kan enkelt doble og triple oppskriften – servere porsjonsvis i glass, eller på et stort fat som en kake.

Det er nesten så du bare kan holde deg til denne ene desserten, vet du. Servere den om og om igjen med ulike frukt og bær som topping. Da slipper googling 2 timer før det ringer på døra. Og gjestene? De blir like fornøyde hver gang.

Himmelske havrekjeks. Foto: Kitchn.no

Himmelske havrekjeks til fjellturen

Liker du å ha med noe godt på fjellturen? Kanskje noe å friste barna med på neste bakketopp? Og neste etter der igjen?

Da er det ikke dumt å ha sjokoladetrukne kjeks i sekken – til og med fullspekket med næring. Disse havrekjeksene er knasende sprø og dekket med den nydeligste sjokoladekremen. Og ja, sjokoladen holder seg på kjeksene, så lenge dere holder dere i norske temperaturer.

Kjeksene tar ikke lang tid å lage, og du får mange kjeks ut av ett stekebrett. Legg dem i fryseren og pakk dem iskalde i sekken når dere går ut døra.

Høres det ut som en kjeks du vil ha med på tur?
Les oppskriften på havrekjeksen som får ungene til å fly opp fjellsidene

Men for all del – du har lov til å snike til deg ei kjeks til kaffen hjemme også. Aller best er de faktisk når de fortsatt er litt kalde.

Har du sjekket om du har alt du trenger i skuffene? Hvis du skulle mangle noe eller ser at noen med fordel kunne vært byttet ut eller oppgradert, så finner du alt du trenger hos Kitch.

Kilde på artikkel og foto: Kitchn.no
Du finner Kitchn i 1.etg. sørbygg – og nærmeste inngang er inngang D ved Sport Outlet eller hovedinngang C. Du finner butikken vis a vis Big Bite.

, ,

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Åpent i dag
10-21