Deilig oppskrift på torsk saltimbocca

TORSK: Denne uken har Helgø Meny Kvadrat torskefilet til 49,90,- per pakke (2 x 140 g). Foto: Meny

 

Deilig oppskrift på torsk saltimbocca servert med potetmos, spinat, tomater og kapers. Saltimbocca er opprinnelig en italiensk rett med kalvekjøtt surret inn i spekeskinke med frisk salvie, men her har Meny laget deres egen oppskrift med torsk.

Ingredienser (4 personer):

  • 800 g torskefilet
  • 1 ts grovt salt
  • olivenolje,
  • 1 stk fedd hvitløk
  • frisk estragon
  • 8 stk blader salvie
  • 4 stk store skiver parmaskinke
  • 1 pepper
  • 12 stk små delikatessetomater
  • 2 ss kapers
  • 100 g babyspinat
  • 2 ss pinjekjerner
  • 12 stk oliven
  • saft av sitron
  • mandelpotetmos

Slik gjør du:

  1.  Skjær torskefileten i 4 porsjonsbiter, og legg dem i et fat. Dryss med litt grovt salt og la den ligge og trekke i 15-20 minutter.
  2.  Skyll og tørk godt av fisken. Legg skinkeskivene utover en fjel. Legg et blad salvie på hver side av fisken, og pakk så fisken inn i skinken. Varm olivenolje i en stekepanne/grillpanne, tilsett 1-2 fedd hvitløk og en kvist frisk estragon eller oregano.
  3.  Legg i fiskestykkene og stek 2-3 minutter på hver side, øs over stekefett mens fisken steker. Trekk pannen til side og la fisken ettersteke i ca. fem minutter. Kvern over litt pepper. Varm opp 1 dl olivenolje til middels varme i en liten stekepanne.
  4.  Legg i tomater delt i to. Tilsett finhakket hvitløk, 1 ss finhakkede kapers, 1 ss hele kapers og la surre i 2-3 minutter på middels varme. Tilsett spinat og la surre til spinaten faller sammen.
  5.  Pinjekjerner og oliven tilsettes rett før servering. Klem over litt sitronsaft. Server med mandelpotetmos. Enjoy!

(Kilde: Meny)

INGREDIENSER: Hos Helgø Meny får du torskefilet til 49,90,- (2 x 140g) og permaskinke til 24,90,-.

, , , ,

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Kommenter uten Facebook

MENY