Slik lager du snømann muffins

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel
Tekst og Foto: TORO

 

Pynt opp kakebordet med noe som garantert får gjestene til å smile! Snømann muffins er lyse muffins forkledd som søte små snømenn toppet med fløyelsmyk ostekremglasur og marshmallows. De er super enkle å lage og passer perfekt som aktivitet på juleverkstedet eller til venninnekvelden.

Denne oppskriften gir 12-16 muffins, litt avhengig av hvor store du ønsker å lage dem.

Du trenger:

  • 1 pose TORO Lyse Muffins
  • 1,5 dl vann
  • 100 g smeltet smør (eller 1 dl flytende margarin)
  • Muffinsformer

Glasur

Pynt

  • Saltstenger
  • Marshmallows
  • Smeltet sjokolade
  • 1 gulrot av marsipan

Slik gjør du:

1. Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet og del i terninger så det rekker å bli romtemperert til det skal brukes i glasuren.

2. Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør (eller 1 dl. flytende margarin) og bland med posens innhold. Rør til du har en jevn røre. Sett frem ca. 16 små muffinsformer. Muffinsene holder formen bedre om du bruker muffinsbrett, men de smaker like godt med muffinsformer. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 12 minutter.

Sjekk om muffinsene er ferdige mot slutten av steketiden, ved bruk av en kakenål eller fyrstikk. Er nålen uten flytende deig er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøler seg.

3. Rør sammen 125 g kremost naturell , 50 g mykt, romtemperert smør. Tilsett glasurmiksen og pisk til glasuren får en kremaktig konsistens (bruk gjerne kjøkkenmaskin med visp). Er ikke smøret i romtemperatur vil du få smørklumper i glasuren. Skjer det, lar du glasuren stå til den kan røres helt glatt.

4. Smelt sjokolade i vannbad og ha i en sprøytepose. Klipp et lite hull i tuppen av sprøyteposen og tegn øyne og munn på marshmallowsene. Skjær  små spisse trekanter av gulroten og stikk inn i marshmallowsene som nese. Fordel kremostglasuren på muffinsene med en skje eller med en sprøytepose og sett en marshmallow på toppen av hver muffins. Brekk saltstenger i to og stikk dem inn i sidene på muffinsene som armer. Spøyt tre små knapper av den smeltede sjokoladen i glasuren på muffinsene og smil til de søte små smømann muffinsene dine.

 

Flere oppskrifter: Toro julehefte

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Åpent i dag
10-22