En sunn vegetarburger med masse smak fra krydder, løk og hvitløk. Sammen med en sval tzatziki av yoghurt, agurk og hvitløk er dette skikkelig kosemat.
Tekst og foto: Meny
Ingredienser:
Burger
- 200 g quinoa
- 300 g svarte bønner
- 100 g valnøtter
- 1 stk egg
- 1 ss tomatpuré
- 1 ss soyasaus
- 2 stk hvitløksfedd
- 1 stk sjalottløk
- 2 ts paprikapulver
- 2 ts oregano
- 2 ts spisskumin
- salt
- pepper
- 4 stk hamburgerbrød
Tzatziki
- 2 dl tyrkisk yoghurt
- 1 fedd hvitløk
- 1 stk agurk
- salt
- pepper
Slik gjør du:
- Finhakk løk og hvitløk og fres disse i olivenolje et par minutter med krydder og tomatpuré.
- Kok quinoa som anvist på pakken. Quinoa sveller ca. 4 ganger sin egen vekt når den kokes, så 50 g rå quinoa skal utgjøre 200 g ferdigkokt. Hakk valnøttene.
- Ha bønner, hakkede valnøtter, løk- og hvitløksrøren fra pannen, egg, soyasaus, en klype salt og grovmalt pepper i en kjøkkenmaskin. Kjør til en ganske glatt masse.
- Bland inn ferdigkokt quinoa og rør godt sammen til en fast masse som kan formes.
- Fukt hendene med litt kaldt vann og form 4 burgere av røren. Legg dem på et stekebrett kledd i bakepapir og stek i ovnen på 200 grader.
- Stek burgerne først 10 på en side, og snu dem så forsiktig og stek 10 på den andre siden.
- Riv agurken grovt og bland den med yoghurt, knust hvitløk, litt salt og pepper.
- Servér burgerne toppet med tzatziki, i hamburgerbrød med salat, tomat og løkringer.

Ingen kommentarer enda.