Norges beste sjokoladekake – laget av Alice på Kvadrat!

Alice Hald Clark jobber i Informasjonen på Kvadrat og har nok en gang gått til topps i en bakekonkurranse.
For ordens skyld: Denne konkurransen var i 2012 – men vi vil gjerne dele denne fantastiske oppskriften med dere på nytt. En skikkelig festkake som passer godt i disse dager 🙂 

Freia kokesjokolade arrangerte i 2012 en konkurranse om å lage Norges beste sjokoladekake! Denne oppskriften fra Alice vant. Som dere skjønner er det ikke første gang Alice vinner bakekonkurranser – og vi som er kollegaer har ingen problem med å forstå det, for vi er så heldige å få smake godbiter fra Alice rett som det er!
Oppskriften finner du også på Freia Hjemmekonditori.

SJOKOLADEMOUSSEKAKE

Bunn
• 300 gr Smør
• 300 gr Freia 70% Kokesjokolade
• 5 dl Sukker
• 6 stk Egg
• 4 dl Hvetemel
• 3 ts Freia Vaniljesukker
• 1 ts Salt

Sjokolademousse
• 3 stk Eggeplomme(r)
• 40 gr Sukker
• 2,4 dl Kremfløte
• 125 gr Freia 70% Kokesjokolade

Sjokoladekrem
• 80 gr Freia Dronningsjokolade
• 350 gr Smør
• 350 gr Melis
• 100 gr Philadelphia Original
• 4 ss Freia Regia Bakekakao
• 2 ss Kaffe

Du trenger blant annet
2 x 24cm springformer

Fremgangsmåte

Bunn

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland resten av det tørre og sikt det inn i eggedosisen. Smelt margarin/smør og sjokolade og bland det inn. Stekes i to 24 cm former ved 175 grader i 30 minutter. Må ikke stekes i varmluft, og ikke lenger enn 30 min. Ta bunnene ut av ovnen selv om de ikke virker ferdigstekt. La dem hvile i kjøleskapet et par timer. De kan gjerne lages dagen før bruk.
Sjokolademousse
Smelt sjokoladen. Ha eggeplommene i en skål og tilsett sukker mens du pisker lett. Kok opp 0,4 dl fløte og tøm det over eggeplommene mens du visper lett. Pisk krem av resten av fløten og vend den forsiktig inn i sjokolade/eggeblandingen når den er blitt kald (35-40 grader).

Sjokoladekrem

Smelt sjokoladen og avkjøl litt. Pisk smør og kremost sammen. Tilsett kakao, melis og kaffe vekselvis og ha i smeltet sjokolade til slutt. Legg den ene kakebunnen på et fat og fordel sjokolademoussen oppå. Legg den andre bunnen oppå og dekk hele kaken med et lag sjokoladekrem. Ha resten av kremen i en pose med en liten metalltupp og lag små rosetter rundt kanten nede og oppå kaken, samt en litt større midt på kaken. Pynt med ferdig sjokoladedekor.

Vil du gjøre kaken ekstra fin, kan du lage din egen sjokoladepynt: Smelt 125 g sjokolade og bre massen utover et bakepapir. Når den er stivnet, deler du opp med et pizzahjul i 28 like store trekanter, ca. 10 cm lange og 3cm brede. Pynt platene med små sjokoladedråper. (Ha litt sjokolade i en pose og smelt i vannbad. Klipp et lite hull i posen). Når sjokoladen er helt stiv, setter du platene langs kanten og oppå kaken.

Innsendt av: Alice Hald Clark
Sandnes Juryen sier: Denne oppfyller drømmen om en sjokoladekake. Den er heftig – mektig, saftig og smaker syndig av sjokolade. En kake for de store anledninger!

Tid 1,5 time
Middels vanskelig å lage
16 porsjoner

, , ,

Kommentarer er stengt.
Åpent i dag
10-21