Kvadrat og bærekraft

Som en av de største arbeidsplassene i regionen er det viktig for oss å gjøre det vi kan for å skåne miljøet og drive mest mulig bærekraftig. Vårt store miljøfokus har endret hvordan vi tenker, på avgjørelser vi tar, og på våre daglige rutiner. Alle våre klimaavtrykk registreres og rapporteres – og tiltakene våre har ført til at vi er blitt miljøsertifisert av Stiftelsen Miljøfyrtårn. I tillegg er vi sertifisert BREAM In-Use, som er et internasjonalt forvaltningsverktøy og sertifiseringssystem til bruk av eiere og forvaltere med ambisjoner om å redusere driftskostnader, energiforbruk og miljøbelastninger i eksisterende næringsbygg og boliger.

En bærekraftig utvikling skjer mellom balanse av klima, miljø og sosiale forhold og vi har valgt å fokusere ekstra på fire av FNs bærekraftsmål.

ARBEID FOR UNGE
Kvadrat er en av regionens største arbeidsplasser og mange unge har sin første jobb hos oss. Det er viktig for oss å bidra til en vei ut i arbeidslivet og derfor tilrettelegger vi for elever og lærlinger.

STØTTE TIL LOKALSAMFUNNET
Hvert år donerer vi pengene som samles inn i ønskebrønnen til gode formål. Pengene som er samlet inn i 2020 går til Foreningen for hjertesyke barn, tidligere år har vi overlevert penger til blant annet Se Meg, som jobber for å gi trygghet til barn og ungdom som opplever utfordrende livssituasjoner og Gi en jul i Stavanger, som hjelper hundrevis av vanskeligstilte familier å feire en bedre jul.

TOO GOOD TO GO
Vi ønsker å bidra i kampen om matsvinn. Derfor er flere av våre spisesteder registrert i appen Too Good To Go hvor overskuddsmat blir tilgjengelig for de som ønsker å kjøpe dette til en redusert pris.

STOR LADESTASJON FOR ELBILER
På Kvadrat finner du en av distriktets største ladestasjoner for elbil.

SYKKEL OG SYKKELPARKERING
Vi har lagt til rette for syklende kunder og ansatte, og tilbyr sykkelparkering både under tak og i låsbare skap. I tillegg er Kolumbus sine elektriske bysykler tilgjengelig utenfor hovedinngangen.

KOLLEKTIV TRANSPORT
Det skal være lett å reise miljøvennlig til Kvadrat. Vår sentrale plassering gjør at 440 busser passerer senteret hver dag.

REDUSERT STRØMFORBRUK
De siste årene har vi satt i gang flere tiltak for å redusere energiforbruket. I fellesarealene og i parkeringshuset har vi byttet ut belysningen til LED-lys. Det har gitt en enorm besparelse. Fra 2011 fram til i dag har vi hatt en reduksjon i strømforbruket på senteret på hele 31%.
Ventilasjonsanlegget er byttet ut og har opptil 85 prosent gjenvinningsgrad.

SORTERING
Vi jobber stadig med å øke sorteringsgraden og målet er en sorteringsgrad på 70%. I 2020 oppnådde vi en sorteringsgrad på 69,8% – det er vi kjempestolte av.

LAVERE VANNFORBRUK
Nye tiltak gjør at vi reduserer vannforbruket. Dette gir flere miljøgevinster.

BLOMSTER OG BIER PÅ KVADRAT
Taket på Kvadrat er dekket med 2240 m2 sedum og har blitt en blomstrende oase for pollinerende insekter. Insektene er viktig for matproduksjonen i regionen vår. På taket kan insektene sjekke inn på hele 5 ulike insektshotell som er produsert og montert av Sandnes Pro-Service.

Hver og en av butikkene på Kvadrat gjør også stadige grep for å bli mer bærekraftige.

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Åpent i dag
10-21