10 måter å handle mer miljøvennlig på Kvadrat

Har du lyst å bidra til et bedre miljø og mer bærekraftig samfunn? Med små grep kan du gjøre store forskjeller. Se våre 10 tips!

1. Gå eller sykle til Kvadrat

Vi har lagt til rette for syklende, og tilbyr sykkelparkering både under tak og i låsbare skap. I tillegg er Kolumbus sine elektriske bysykler tilgjengelige utenfor hovedinngangen. 

2. Reis kollektivt

Det går 440 busser forbi Kvadrat hver dag. Hva med å hive seg på en av disse?

3. Velg miljøvennlige produkter

Mange av butikkene har egne kolleksjoner hvor det er satt ekstra fokus på miljø og bærekraft.

4. Kutt ut emballasje

Ved å velge uemballerte produkter sparer du miljøet for søppel.

5. Velg kvalitet

Produkter som er solide og holdbare kan gå i arv, eller også noen ganger selges for mer enn du kjøpte de for.

6. Handle det du trenger

I Norge kaster vi i gjennomsnitt 23 kilo klær hver i året, og hvert femte plagg i klesskapet vårt blir sjeldent eller aldri brukt. Vi kaster også alt for store mengder mat. Tenkt gjennom hva du trenger og ta med handleliste.  

7. Legg varene i noe du har fra før av

Det mest miljøvennlige du kan bære varene dine i er en bag, pose eller et bærenett du har fra før av. Du kan også sy ditt eget handlenett av brukte tekstiler med denne oppskriften.

8. Reparer og resirkuler

Hos Lillian & Systue kan du få reparert plagg som har mistet en knapp eller fått et hull. Hos Jernia kan de slipe knivene dine slik at de nesten blir som nye. Hos Jernia har de også tilrettelagt for resirkulering gjennom pante- og returordninger.

9. Vær en matredder

Bli med i kampen om matsvinn ved å kjøpe mat til en billig penge via appen Too Good To Go. Her legger flere av våre spisesteder ut overskuddsmat. Du kan også være en matredder hos Helgø Meny og Obs ved å se etter produkter som er nedsatt i pris på grunn av datostempling.

10. Kos deg med kortreist mat

Spør etter kortreist mat på ett av våre nesten 30 spisesteder! Vi anbefaler en smakfull tapas laget av lokale råvarer hos Dejá Vu Delikatesser, lokalbakte kaker fra Kanelsnurren eller å ta med ingredienser hjem til helgekosen fra lokale produsenter hos Helgø Meny eller Obs!

2 svar til 10 måter å handle mer miljøvennlig på Kvadrat

  1. Ingunn JVR 25. mars, 2022 den 06:09 #

    Mangler ikke oppskriften på handlenett? Nevnt i punkt 7

    • Sonja 6. april, 2022 den 14:21 #

      Ups….det skal vi fikse. Takk skal du ha!

Legg igjen en kommentar

Åpent i dag
10-22