Gjør deg klar til 17.mai

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel
Marion Benjaminsen og Elena Haugeberg hos Helgø Meny gleder seg til 17. mai. Hvis du vil imponere litt ekstra så anbefaler de kjøtt fra Angus. Dette stykket egner seg best for langtidssteking i ovn eller grill på svak varme.

I år som i fjor blir nasjonaldagen 17. mai annerledes enn det vi er vant med. Heldigvis er det fortsatt mulig å gjøre dagen til en spesiell og minnerik opplevelse for både store og små. Her kommer noen tips til en feiring i rødt, hvitt og blått som det er verdt å glede seg til!

Dette er lov på nasjonaldagen:
• Vis omsorg og vær sammen med de nærmeste
• Lag lokalt 17. mai-tog i stua eller utendørs sammen med familien. Husk fløyte!
• Pynt bordet med ekstra mange flagg
• Det er påbudt med pene klær – ta på bunad eller annen finstas
• Lag ekstra god mat, gjerne noe du aldri har laget før

For mange er nasjonaldagen en dag fylt med tradisjoner og faste program. Barnetog, korpsmusikk, aktiviteter på skoler samt samling med familie og venner med pyntet bord og god mat og drikke. I år forbereder de fleste av oss til en utradisjonell 17. mai. Det utradisjonelle presser ofte fram kreativitet. Og mulighetene er mange!

Tips og råd
Hos Kvadrat har butikkansatte lagt ned mye arbeid for å gi tips og råd til besøkende om hvordan 17. mai kan markeres på en hyggelig og god måte. Hos Georg Jensen møter vi Inger Høiland, assisterende butikksjef. Hun har satt fram både bordpynt og smykker som passer den store dagen.

– Det er ikke noe i veien for å gjøre litt ekstra ut av en utradisjonell nasjonaldag. Hos oss vil du finne et stort og flott utvalg når du skal pynte bordet, sier Inger, ass.butikksjef Georg Jensen.

Hun har også mange kunder som ønsker å gjøre noe litt spesielt ut av dagen.
– Vi har mange flotte smykker, blant annet har vi solgt mye av smykker fra Daisy-kolleksjonen den siste tiden, sier Høiland.

Ingrid, hos Georg Jensen, presenterer et flott bord med spennende muligheter til 17. mai. Her finner du mye flott til hjemmet.
Fortryllende og subtilt virkeliggjør Cobra-serien hypnotiserende bevegelser i en enkel organisk stil designet av Constantin Wortmann.
Georg Jensens berømte og ikoniske kolleksjon Moonlight Grapes er en unik klasse for seg selv med en moderne vri. De flotte ringene, armbåndene og øreringene fås både i sølv og gull og er skapt til alle typer kvinner som ønsker seg noe helt spesielt.
Hos Georg Jensen har de solgt mye av den folkekjære Daisy kolleksjonen. Fra kr 1.150,- Fås også i sølv.

Hos Brødrene Pedersen har butikksjef Cathrine Sandgren Østrem dekket bord med et røft service fra Villeroy & Boch, Lave Beige.

– Jeg synes det er naturlig å trekke inn noen av trendene for tiden. Nå skal det være naturlige materialer og organiske former. Lin, naturfarger, strå og tre er svært populært, sier butikksjef Cathrine hos Brødrene Pedersen.

Ekte flagg
Et fast innslag på nasjonaldagen er mengder med norske flagg. Flaggene fra Langkilde & Søn er brodert på ekte flaggduk.

– Flagg kan vi bruke andre dager enn 17. mai. Dette er flagg som er holdbare. Bruk de gjerne i bursdager, jul og andre typer feiringer, sier Østrem.

Cathrine Sandgren Østrem, butikksjef hos Brødrene Pedersen, har et stort utvalg innen design- og merkevarer. Butikken er nå oppdatert med lekre utstillinger fram mot nasjonaldagen
Flott service og gode tilbud.
Her ser du blant annet service fra Royal Copenhagen, Blå Mega Riflet asjett, kr 799,- (ordinær pris kr 999,-)
Skagerak, Fionia serveringsbrett i teak, kr 1.349,- HAY, Dot pute, kr 849,- og Frederik Bagger, 2-pk Cripsy Gatsby champagneglass til -20% (fra 8 til 22 mai), før 699,- nå 559,-
Bordet er dekket og klar for nasjonaldag.
Her ser du service fra Villeroy & Boch, Lave Beige, middagstallerken, kr 199,- De har dekket med Zalto, Bordeaux vinglass, kr 535,- og Skaugum bestikk fra 329,-. Bordet fra HAY er pyntet med bordflagg fra Langkilde & Søn, 30 cm, kr 749,-

Hos Upstairs har butikksjef Gro Sagen Kifle funnet fram både servietter og flagg. Et festbord må ha servietter brettet for anledningen. På Kvadrat sin Facebook-side kan du se to måter du kan bretter servietter på.

Kom gjerne innom vår butikk for å få tips og ideer til 17. mai, sier butikksjef Gro Sagen Kifle hos Upstairs
Bordet er dekket i rødt, hvitt og blått.
Pakker med liten serviett kr 19,- mellomstor serviett kr 29,- og stor serviett: kr 39,-.
mai-bånd koster kr 27,- for to meter.

Unik oppskrift
Nede hos Helgø Meny møter vi Marion Benjaminsen og Elena Haugeberg. Nasjonaldagen er ikke knyttet til en bestemt type mat, men hos stadig flere er det grilling eller tapas som står på menyen.

– Hvis du vil slå på stortromma så vil vi anbefale kjøtt fra Angus. Dette stykket egner seg best for langtidssteking i ovn eller grill på svak varme. Med god tilbereding vil du virkelig imponere gjestene!
Hvis du ikke vil gjøre måltidet så avansert så kommer ekspertene fra Helgø Meny med to gode råd for 17. mai.
– Til lunsj kan du tenne grillen og servere enten gode burgere eller overraske med grillet fisk. Om kvelden ville jeg gått for tapas, kombinert med et godt ostebord
, sier Marion hos Helgø Meny

Angusburgeren, som du finner i kjøttdisken, er laget på en helt unik oppskrift. Her får du den perfekte blandingen mellom kjøtt og fett. Resultatet er en maksimalt saftig og smaksrik burger.

Fisk er enkel og god grillmat som passer med det meste av tilbehør, kjempegodt med for eksempel umami kryddersmør som du pakker inn sammen med laksen i aluminiumsfolie. Fast sommerpris på marinert laks kr 29.90 og Naturell kr 25
Angusburgeren, som du finner i kjøttdisken hos Helgø Meny, er laget på en helt unik oppskrift. Kokkene i MENY-Lauget har sammen med pølsemaker Albert Idsøe i Stavanger kværnet blandet og stekt seg frem til den perfekte blandingen: 100% norsk Angus med nøyaktig 22% fett. Resultatet er en maksimalt saftig og smaksrik burger.
Fast sommerpris på 25 kr for 130g og 35 kr for 180g Burgere
Marion Benjaminsen og Elena Haugeberg hos Helgø Meny

Velbekomme, og god 17. mai!

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Åpent i dag
14-19