Eventyrlig bryllup med brudekrone på hode

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel

Har du bunad fra Embla Bunader kan du nå få låne denne flotte brudekronen helt gratis til bryllupet ditt! Et eventyrlig brudeantrekk i bunad blir komplett med denne flotte kronen på hodet.

Vi i Embla bunader har jo veldig lyst til å se at bunaden oftere blir brukt til bryllup. Så utgangpunktet vårt var at vi ville lage en eventyrlig brudekrone som passer til Rogalandbunaden, og som gjør det ekstra forlokkende med et bunadsbryllup, sier medeier og gründer av Embla Bunader, Glen Lambersøy.

Brudekroner har historisk blitt brukt i alle deler av Norge, og det finnes flere bevarte kroner fra 16-, 17- og 1800-tallet. I nyere tid gikk bunad sølv av moten i byene, og tradisjonene ble best bevart i bygdene. Vi må jo innrømme at det er Hardanger som er mest kjent for tradisjonen med brudekrone, men det er flere eksempler fra eldre tider i Rogaland også. Spesielt flinke var de kanskje i Ryfylke, men kronene lånte som regel inspirasjon fra Hardanger og andre deler av landet. Vi kan derfor ikke si at vi har en brudekrone som er særegen for Rogaland.

Embla sin krone er håndlaget og utformet med filigran. Det er en 5000 år gammel teknikk som opplevde en renessanse i Norge i siste halvdel av 1800-tallet. Filigransdekor er derfor mye brukt i bunadsølv, inkludert Rogalandsbunaden. Kronen vår veier 600 gram og er laget i rent sølv, 925S. Den er isatt med røde og rosa Swarovski krystaller. Enkelte detaljer er gullforgylt med 23 karat gull. Det brukes jo ikke gull i dagens bunadsølv til Rogaland, men vi klarte ikke dy oss. Det er jo tross alt en brudekrone!!

Vi har designet den med de tradisjonelle syv kronbladene. Tallet syv er spesielt knyttet til skaperverket. Gud hvilte på den syvende dagen, og tallet symboliserer fullførelse og guddommelig perfeksjon. Det er også syv kontinenter og syv verdenshav.

Kronen koster 50.000, hvis du ønsker å kjøpe den selv og det er 10 uker leveringstid. Men har du bunad fra Embla får du låne kronen gratis til bryllupet ditt – det er jo derfor vi har laget den, sier Glen.

Ta kontakt med Embla Bunader på Kvadrat for mer informasjon eller ta turen innom butikken og slå av en prat med butikksjef Inger Sofie eller en av hennes flinke medarbeidere.

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

Åpent i dag
10-21