Slik beskytter du hunden mot flått

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel
FARLIG: Flåtten er ikke giftig, men kan være smittebærer for sykdommer som er farlige for både mennesker og dyr.

Høysesongen for flått er i gang, og hunder er spesielt utsatt for flåttbitt. Her er eier av Dyrego Kvadrat, Per-Arild Evjeberg, sine beste råd.

– Det finnes flere midler som skal holde flåtten borte. Den vanligste er dråper som settes i nakken på hunden, sier Per-Arild Evjeberg, eier av Dyrego Kvadrat.

Biodråpene som selges hos Dyrego har ingen giftstoffer. De inneholder kun plantemidler som er godkjente til bruk på dyr. En gang i måneden fornyer du disse dråpene i nakken på hunden.

– Flåttmidler er med på å holde flåtten borte. Ingenting er 100 prosent effektiv, men man får vesentlig mindre flått, legger Evjeberg til.

Et annet effektivt middel er et halsbåndet som har et insektsavstøtende middel, nemlig stoffet permetrin. Det kan midlertidig være lurt å ta av båndet når hunden bader.

– Hva gjør man hvis hunden har fått flått?

– Da har vi et lite verktøy som du kan ta flåtten med. Dette er fantastisk å bruke på både hunder og mennesker, sier Evjeberg og fortsetter:

– Ta den rett under flåtten og vipp den av. Den har en utrolig effekt, sier Evjeberg, mens han viser et grønt verktøy som likner på et lite kubein.

ANBEFALER: Eier av Dyrego Kvadrat, Per-Arild Evjeberg, anbefaler biodråper for å beskytte hunder mot flått.

 

Høysesongen for flått er mellom mars og oktober, men i distriktet vårt varer den året rundt, ifølge Evjeberg. Det er mangel på snø som gjør at flåtten trives godt på Vestlandet.

– Det er kunder som kommer inn med hunder med flått midt på vinteren, men det er selvfølgelig ikke like mye som nå, sier han.

– Hvor ofte bør man sjekke hunden? 

– Du bør sjekke hunden regelmessig. Gå gjennom kroppen, og da spesielt hode og ører. Det er veldig ofte hunden går med hode ned i gresset, og det er her flåtten befinner seg.

– Er flått farlig?

– Jeg har selv venner som har mistet hunden på grunn av flått. Flåtten er ikke giftig, men kan være smittebærer av farlige sykdommer.

FLÅTTMIDLER: 1. Biodråper 148,- (finnes også for store hunder) 2. Hundepølse 25,- 3. Biohalsbånd 106,- 4. Doogy Snood 90,- 5. O’TOM TICK TWISTER 96,-

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

I dag er det
stengt