Slik lager du klassisk norsk fårikål

MIDDAG: På Obs! denne uka er det tilbud på fårikålkjøtt til 129,- per kg. FOTO: Obs!

 

Fårikål er både husmannskost og festmat, og har flere ganger blitt kåret til Norges nasjonalrett. Dette er den klassiske norske oppskriften.

Du trenger (4 porsjoner):

  • 1,5 kg fårikålkjøtt
  • 1, 5 kg hodekål
  • 4 ts hel pepper
  • 2 ts salt
  • 3 dl vann

 

Slik gjør du:

1. Del hodekålen i båter.

2. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte, bruk gjerne rist i bunn som med pinnekjøtt.

3. Legg kjøttet med fettsiden ned. Strø salt og pepper mellom lagene.

4. Pepperkornene kan eventuelt legges i en egen pepperholder.

5. Noen liker å jevne fårikålen. Strø da litt hvetemel, ca 1-2 ss per 4 porsjoner mellom lagene. Hell på vann. Kok opp og la fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt og det løsner fra beinet, ca. 2 timer. Server rykende varm med kokte poteter.

(Kilde: Obs!)

, , ,

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Kommenter uten Facebook

MENY