Italienske kjøttboller i tomatsaus

KJØTTBOLLER: Lag opp flere kjøttboller når du første er i gang. Da kan du fryse dem og ha ferdig middag til ekstra travle dager. FOTO: Obs!

 

Disse saftige kjøttbollene i god tomatsaus servert med spagetti roper ”Bellissimo!” og kommer til å bli en stor hit blant barna!

Tips! Hvis du er lei pasta, server med ovnsstekte poteter eller potetmos. Ris, couscous eller bulgur smaker også godt som tilbehør.

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 1 gul løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ss olivenolje
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 1 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ts sukker
  • ¾ dl strøkavring
  • ¾ dl melk
  • 600 g karbonadedeig
  • 1 egg
  • 400 g ukokt spagetti

Slik gjør du:

1. Skrell og hakk løk og hvitløk, og surr dette i olje i en kjele. Ha over hakkede tomater og vann, og kok i minst 10 minutter. Smak til sausen med salt, pepper og litt sukker

2. Kok spagetti som anvist på pakken i lettsaltet vann.

3. Ha strøkavring og melk i en bolle og la det svelle i et par minutter. Arbeid inn kjøttdeigen, egg, salt og pepper til en jevn deig. Form deigen til boller som has rett oppi sausen. Trekk kjøttbollene i 10 minutter eller til kjøttbollene er gjennomkokt. Server kjøttboller og spaghetti med revet parmesan over.

(Kilde: Obs!)

, , ,

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Kommenter uten Facebook

MENY