Sommer + grillmat = sant!

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel

Argentinsk grillet entrecôte (4 porsjoner)

Ingredienser:
4 skiver entrecôte av storfe à 200 g
1 ts grovt salt
Potetsalat
Grillet asparges

Marinade:
1 dl rødvin
1 dl rødvinseddik
4 ss olivenolje
1 ss frisk rosmarin
½ ts kvernet sort pepper

Fremgangsmåte:
Finhakk rosmarin og bland sammen med resten av ingrediensene til marinaden. Legg kjøttet i dobbel plastpose og hell marinaden over, bland godt. La stå i romtemperatur i 1 time, eller ca. 3 timer i kjøleskap. Ta kjøttet ut av marinaden, dryss over salt og legg kjøttet i en varm grill eller i en varm grillpanne. Grill på medium varme, 6-8 minutter for medium stekt. Snu kjøttet ofte.

Serveres med en god potetsalat og grillet asparges.

Grillspyd med nakkekotelett og ananas (4 porsjoner)

Ingredienser:
4 nakkekoteletter, ca 500 g
1 frisk ananas
1 potte frisk salvie/ 24 blader
1 ts salt
½ ts grovmalt sort pepper

Fremgangsmåte:
Skjær beinet av nakkekotelettene og del kjøttet i 2×2 cm store biter. Dryss over salt og pepper. Skjær skallet av ananasen med en kniv, skjær den i to og fjern kjernen. Del ananasen i like store biter som kjøttet. Træ på grillspydene med lagvis kjøtt, ananas og salvie – ca 3 biter av hver på hvert spyd. Har du mer råvarer igjen, så lag flere spyd! Grill spydene på sterk varme ca 3-4 minutter på hver side. Bruk gjerne ferdigmarinerte nakkekoteletter, eller lag en marinade selv.

Server gjerne med en god potetsalat, en frisk grønn salat og hvorfor ikke noen gode grillsauser.

Alt du trenger for å lage disse fantastiske grillrettene finner du hos Helgø Meny og Coop OBS! 

Tekst og bilder fra aperitif.no

, , ,

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

I dag er det
stengt