Perez fra Mexico har laget ny meny

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel
KJØKKENSJEF: Christian Perez, kjøkkensjef på Cantina Mexicana, bruker flere typer chili i matrettene sine.

Cantina Mexicana har pusset opp restauranten og menyen. På kjøkkenet er det Christian Perez fra Mexico som står for de nye rettene.

– Inspirasjon kommer fra mor og bestemor. Da jeg var yngre lærte jeg å lage tradisjonelle meksikanske retter av dem. Nå har jeg brukt de samme teknikkene, men gjort dem litt mer fancy, sier kjøkkensjef på Cantina Mexicana Kvadrat, Christian Perez.

Utviklet en ny meny

RÅVARER: På kjøkkenet har Christian Perez kontroll på råvarene.

For cirka en måned siden begynte Perez som kjøkkensjef hos Cantina Mexicana Kvadrat. Her fikk han fikk være med å utvikle den nye menyen i de flotte nyoppussede lokalene.

– Det er en kombinasjon av hjemmelaget meksikansk og Street Food. Meksikansk mat er ikke bare taco, sier Perez og smiler.

Kombinasjon av smaker

På kjøkkenet lager han enchiladas, antojitos, quesadilla, burritos med mer. I krydderhyllen hans finner man flere varianter av chili. Men Perez er også opptatt av å gi den meksikanske maten mer enn styrke.

– Det skal være en kombinasjon av flere smaker, både søtt, salt, sterkt og bittert, sier Perez.

MEKSIKANSK: På menyen står autentisk mexikansk mat.

Elsker lukten av taco

Han bestemte seg tidlig for å bli kokk, og begynte å jobbe da han var ganske ung. Etter å ha tatt kokkeutdannelse, fikk han seg jobb på et luksuriøst hotell i Mexico. Målet hans var å reise til Frankrike og bli lærling der. Etter læreperioden ønsket Perez å oppleve enda mer. Han reiste til Oslo for å jobbe med italiensk mat, men innså etterhvert at hans store lidenskap var meksikansk mat.

OPPUSSING: Cantina Mexicana har pusset opp restauranten og fått ny meny.

– Mitt beste matminne fra Mexico. Når jeg går nedover gaten og ser restauranter på rad og rekke, og kjenner lukten av taco, sier han og fortsetter:

– Jeg vil at folk skal oppleve det samme hos oss. De må komme innom å prøve noe nytt. Jeg er sikker på at de vil like det.

Du finner Cantina Mexicana i foodcourten i 2. etasje.

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

I dag er det
stengt