Sjekk synet til barna!

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel

Synsproblemer påvirker ett av fem barn i skolealder. Dårlig syn hos barn vil kunne hemme dem i aktiv utfoldelse, og gi konsentrasjonsvansker og problemer med å følge undervisningen i skolen. Dermed kan synet være hovedårsaken til nedsatt læringsevne, enten ved at barnet er langsynt, nærsynt eller har samsynsproblemer.

Det er viktig å avdekke eventuelle synsproblemer hos barna så tidlig som mulig, slik at de får det beste utgangspunktet for en god skolehverdag. Hva bør jeg som forelder være oppmerksom på?

Se etter følgende tegn hos barnet i hverdagen som kan indikere synsproblemer:

• lukker eller dekker ofte over det ene øyet
• legger ofte hodet på skrå, eller snur hodet når hun skal se på noe
• sitter påfallende nær TV`en eller holder objekter veldig nært for å kunne se ordentlig
• kniper ofte øynene sammen og myser for å kunne se klart på avstand
• blunker ofte og gnir seg i øynene
• har ofte hodepine
• har problemer med å lese eller gjøre annet arbeid på nært hold
• Det ene øyet skjeler, spesielt når barnet er trett

Kan barnet mitt undersøke synet sitt hos optikeren?

Barn under fem år skal vurderes av en øyelege. En autorisert lege vil vurdere om øynene utvikler seg normalt og om eventuelle synsproblemer stammer fra øynene, eller har en annen forankring. Når barnet ditt er fem år kan optikeren undersøke øynene til barnet uten forundersøkelse hos øyelegen.

Brillelands autoriserte optikere har som felles mål å gjøre synsprøven til en positiv og spennende opplevelse for barnet ditt.

½ pris på brille nummer to
Om uhellet først er ute og brillen går i stykker, er det alltid godt å ha en reservebrille i bakhånd. Hos Brilleland får du derfor alltid ½ pris på brille nummer to ved kjøp av barnebriller.

”Jeg får mammas aldersrabatt”
Ved kjøp av barnebrille før 12. oktober får alle barn de voksnes aldersrabatt. Ta med barnet ditt til din nærmeste Brilleland-butikk og han/hun vil få din alder i rabatt ved kjøp av komplett barnebrille inkludert standard enstyrke glass.

MammasAldersrabatt

Tilbudet gjelder t.o.m 12.oktober

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Åpent i dag
10-22