Slik påvirker skjermbruken synet ditt

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel

Økt skjermbruk kan føre til plager som hodepine og tretthet som følger av et overanstrengt øye. Riktige brilleglass tilpasset hver enkelt kan redusere symptomene, og bidra til å gi den rammede en bedre hverdag.

Et overanstrengt øye skyldes den korte avstanden mellom øye og skjerm, noe som aktiverer hele 16 øyemuskler. Det menneskelige øyet er skapt for å se på lang avstand, og den økte skjermbruken fører til at øyet jobber konstant gjennom hele dagen. Øyet trenger da støtte for å kunne slappe av.

– De fleste går til en optiker hvis de merker at det er noe feil med synet, men de færreste tenker over at plager som hodepine kan skyldes en synsfeil og at løsningen kan være briller. Ved bruk av tilpassede brilleglass optimalisert for brukeren, vil øyet anstrenge seg mindre og dermed bli mer utholdende. I tillegg kan bruk av blåfilter på brilleglassene redusere plagene forbundet med blått lys og gi økt synskomfort, forteller Karin Lund, fagsjef i Brilleland. Ekspertenes råd for å minske plager knyttet til økt skjermbruk:

1.Finn tilpassede brilleglass som er optimalisert til ditt bruk gjennom dagen.
2.Ta regelmessige pauser fra skjermen. Hvert 20 minutt bør du løfte blikket fra skjermen og se på lang avstand.
3.Plasser skjermen riktig. Avstanden fra øye til skjerm bør være 60-80 cm. Midten av skjermen bør være ca. 15 cm lavere enn øyet, slik at du får en naturlig hodestilling.

Dette er symptomene på et overanstrengt øye:
Hodepine
Tretthet i ønene
Spenninger i nakkemuskulaturen
Konsentrasjonsvansker
Dobbeltsyn
Bokstavene hopper
Du hopper over ord nå du leser
Du mister plasseringen i teksten/leser samme linje flere ganger
Du blir fort sliten og søvnig av å lese

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Åpent i dag
10-22