Slik pynter du julens fineste bord

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel
DETALJER: Det er detaljene som setter prikken over i-en. Serviettene finner du på Brødrene Pedersen, husene med lys på Kremmerhuset, lysestakene hos Tilbords,  FOTO: Henrik Lindal

 

I julehøytiden sitter man lenge rundt bordet og hygger seg sammen med venner og familie. Da er det ekstra trivelig å skape en god atmosfære med et nydelig dekket julebord.

Dersom du skal være vertinne på lille julaften, julaften eller andre juledager, er det hyggelig å dekke et bord med skikkelig julestemning. For Åshild Skjæveland og Cathrine Sandgren Østrem på Brødrene Pedersen handler alt om å skape sin egen personlige stil.

– Man må ha ting på bordet som skaper glede. Det er de små detaljene som gjør forskjellen. Det skal være personlig og man skal være stolt av det man gjør, sier avdelingsleder på Brødrene Pedersen Kvadrat, Cathrine Sandgren Østrem.

Kombiner med noe nytt

Ifølge Sandgren Østrem skal man begynne med de grunnleggende og enkle gjenstandene på bordet, som servise, glass og bestikk. Deretter setter man pynten på plass etterpå, som blomster, servietter, lys, bordkort osv.

– Det er kun fantasien som setter grenser. Alle har sin egen stil og smak. Du kan bruke det du har fra før og kombinere med noe nytt, sier dekoratør på Brødrene Pedersen, Åshild Skjæveland.

BORDPYNT: Dompapene i glass er fra Christiania Glasmagasin. FOTO: Henrik Lindal

 

Sofistikert og glamorøst

Ifølge Skjæveland er det en mer sofistikert og glamorøs stil som preger motebilde denne julen. Mens det tidligere var brun med en kombinasjon av flere farger, er trenden nå mer elegant. Materialene preges av velur og messing, sammen med varme farger.

– Det er viktig for oss å holde på tradisjonene, derfor er grønn og rød fortsatt med oss som en base. Stilen er likevel ikke amerikansk. Vi liker å ha det enkelt, sier dekoratøren.

Mindre hvitt og sølv

Selv om stilen fortsatt er enkel, går trenden mer og mer bort fra hvit og stål, ifølge Skjæveland. Samtidig vil det ta litt tid før folk kaster seg på den nye trenden.

– Nå skal vi ha det koseligere med varmere farger, sier hun.

JULESERVISE: Skap god stemning med Wik & Walsøe juleservise fra Brødrene Pedersen. Aida Raw gullbestikk fra Kitch’n, blomster fra Floriss og lysestaker i eik fra Tilbords.  FOTO: Henrik Lindal

, , , , , , ,

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Åpent i dag
10-22